Life’s a beach!

* OBS! Det verkar som att bildgallerierna jävlas med oss. Om du klickar på bilder i galleriet från Los Angeles, så visas bilden längre upp på sidan. Så scrolla upp utifall det inte händer nåt när du klickar på bilden *

 

Hur man vet att man är i Kalifornien? Man har sand i skrevet, sjögräs i badkläderna, sol i ansiktet och man är jävligt glad för all of the above. Det är så man vet.

I morse tog vi vårt pick och pack och lämnade San Diego. Dock inte för gott känns det som. Mersmak helt klart.

Gårdagen spenderade vi framförallt i La Jolla, ett strandparadis strax utanför San Diego. Under kvällen kunde vi vinka till Mexico då vi besökte en av USA:s största outlet-områden som ligger precis vid den mexikanska gränsen. Jonte storhandlade föga oväntat skor och skjortor. Middag? Takeout från Wendys såklart…

Så åkte vi då vidare i morse längs Highway 1 utmed Kaliforniens kust. Faktiskt sagolikt charmigt. Vägen kantas av små bubblande och färgglada orter längs det mäktiga havet och det är inte utan att det är nära till vanföreställningarna, att man börjar tro att man är en surfer-dude som endast behöver sin bräda och ett par schyssta Billabongshorts för att trivas med livet.

Dagens längsta stopp blev på ”Main beach” i Laguna Beach, Orange County. Det blev mer solande än badande den här gången då vågorna var enorma (i alla fall med svenska ögon) och gul varningsflagg vajade.

I natt sover vi i Huntington Beach som ligger ytterligare norrut, nära Los Angeles. Stranden här är milslång och bedårande. Vi tog en kvällpromenad längs vattnet och ut på den gamla träpiren. En av dagens höjdpunkter var att dansa till klassisk amerikansk 50-tals jazz från högtalarna som hörde till den gammaldags dinern längst ut på piren.

Nu laddar vi för morgondagen som kommer att innehålla en hel del beach-hoppning. Först ut Venice Beach och Santa Monica. Sen siktar vi mot Malibu och Santa Barbara.

San Diego, 2013-07-11

Los Angeles, 2013-07-12