Moab – one stop for adventure

Oj oj oj. Vilken dag vi haft! Det är nästan svårt att ta in.
Vi bestämde oss för att stanna ytterligare en dag i Moab, ett riktigt mecka för äventyraren. Kl 8 i morse stod vi redo vid Moab Adventure center laddade med solskydd 50 och Moab-kepsar. Efter en 40 minuter lång färd med en klassisk amerikansk schoolbus längs en av ”the most scenic highways in America” enligt National Geographic (och ja, det fanns skäl för den utmärkelsen…) så var vi framme vid utgångspunkten för vår färd.

Vi åkte sedan på ”Colorado river full day rafting”, dvs en heldag på Colorado river i en liten gummibåt genom sagolik natur. Vi simmade mer än vi paddlade, och ett minne för livet är känslan av att ligga i Colorado river, flytandes med i strömmen och att kunna titta upp på de gigantiska röda sandstensklipporna och faktiskt känna historiens vingslag.

Lyckliga och utmattade kom vi tillbaka till Moab och vårt rum på Apache motel. Vi pausade i äventyrandet med Ben & Jerrys och westernfilm. Ett par timmar senare var det dags för nästa mäktiga naturupplevelse. Vi åkte till nationalparken ”Arches national park” som ligger strax utanför Moab.
Parken har över 2 000 ”naturliga broar”, valvbågar och hål urgröpta ur berget av vind och vatten. Mest känd är Delicate Arch.

Vi avslutade dagen med middag på Moab Brewery och njöt av det lokalt bryggda ölet och mycket god mat.