The Giants

Fredag 19/7

Sista biten av Highway 1! I höjd med den totalt intetsägande orten Leggett har vi så färdats hela Highway 1 från söder till norr. En fantastisk kuststräcka, men lite skönt känns det ändå att lämna de trånga, kurviga vindlande vägarna för en snabbare variant. Det känns lyxigt att få köra mer än 50 km/timmen… Vi stannar för att titta på havet, 14 grader ute. 30 minuter senare, när vi nått en liten bit inåt landet är det 32 grader! Vi stannar i Garberville och äter lunch på Nacho Mama, gott. Mysig liten stad.

Vi når fram till ”Avenue of the gigants” tidig eftermiddag och magin börjar. Vi har nått Redwoodskogen. Helt otroligt. Vi stannar flera gånger på vägen och fotar som galningar. Tar oss till vår camping, Albee Creek Campground där vi sätter upp vårt tält under redwoodträden. Sen hajkar vi 1,5 mil i skogen, med ett stopp halvvägs innehållande mellis och bad i en å. Gudomligt.

Det känns som att man kastats tillbaka till någon slags forntid, långt innan människan fanns. Alternativt en nöjespark designad av Steven Spielberg. Och Tolkien, eller i alla fall Peter Jackson, som måste ha varit här och hämtat inspiration till Enterna. Och redwoodträden pratar, på riktigt. Ljuden från träden när det blåste kändes helt overkliga.

Vi kom tillbaka till vårt läger i solnedgången, och våra numer traditionsenliga konservburkar värmde vi över elden i skenet av månen. Och sen sov vi så gott så gott.